5x vloerinspiratie

5x Vloerinspiratie tips voor het inrichten van je huis

Hoe kies je de juiste vloer voor je huis? In deze blogpost met video deelt interieurblogger, stylist en fotografe Souraya van Binti Home 5x haar vloerinspiratie tips voor het inrichten van de woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis. Aan de hand van inspirerende moodboards neemt ze je mee door een aantal woonstijlen.

Vloerinspiratie tips

Toen wij in ons nieuwe huis kwamen wonen, was alles kaal. De wanden waren gelig wit en op de vloer lag alleen het bouwbeton... Voor mij natuurlijk heel fijn, zo'n blank canvas om helemaal in te vullen. Maar gezien mijn werk als interieurstylist krijg ik vaak de vraag Hoe kies ik de juiste vloer voor mijn huis? En vervolgens de vragen Hoe maak ik mijn huis gezellig? Of: Hoe richt ik mijn woonkamer in? Op al deze vragen geef ik graag antwoord, maar het belangrijkste is dat de basis goed is. En de basis voor ieder huis vind ik toch de wanden en de vloer. Daarom in deze blog een uitgebreide video én moodboards met vloerinspiratie tips. Wellicht zit hier de perfecte vloer voor jouw nieuwe of huidige huis tussen!

Moodboards: kies jouw woonstijl

Bij het inrichten van jouw nieuwe huis of de restyling van een bepaalde woonruimte, is het belangrijk om eerst te bepalen welke woonstijl bij jou past. Het fijnste om dit te ontdekken, is toch door het maken van moodboards. Door sfeerbeelden uit te scheuren uit tijdschriften maar ook kleur- en materiaalstalen te verzamelen, kan je zelf ontdekken wat jij mooi vindt. In deze video laat ik maar liefst vijf verschillende vloeren zien in verschillende woonstijlen. Je ziet door middel van kleurgebruik of stijl dat een ruimte er helemaal anders uit kan zien. Vloerinspiratie speelt hierbij ook een grote rol en is dus erg bepalend voor de uitstraling van de ruimte.

Voor onze slaapkamer en de werkkamer hebben wij gekozen voor Royaal eiken wit geborsteld. Zie ook de werkkamer makeover waarin wij ook deze vloer hebben toegepast.

Video - Vloerinspiratie en kiezen van jouw stijl

In onderstaande video leg ik uit hoe jij jouw woonstijl kan bepalen. Ook geef ik tips voor het inrichten van de woonkamer en welke vloer het beste bij welke woonstijl past. Uiteraard zijn de kleuren en de stijl niet leidend en kan je zoveel combinaties maken als je maar wilt. Maar ter inspiratie heb ik gekozen voor deze kleurstellingen en woonstijlen omdat ik denk dat de laminaatvloeren hiermee het mooiste tot hun recht komen.

 

 

Terug naar overzicht
Scroll to top