DE KEUZE VAN DANIELLE DE MEIJER

DE KEUZE VAN... | INTERIEURONTWERPSTER DANIELLE DE MEIJER

 

Daniëlle de Meijer is eigenaresse van De dochter van Mies, een woon- en cadeauwinkel in Uithoorn. Ze combineert haar woonwinkel met een ontwerpstudio, van waaruit ze haar klanten begeleidt met persoonlijk interieurontwerp en -advies. Haar passie ligt in evenwicht creëren en alles kloppend maken, van de basis van een huis tot aan de stoffering en de accessoires. Onlangs gaf Daniëlle een verouderd woonhuis een totale makeover, waarvoor zij een Douwes Dekker-vloer adviseerde. Het resultaat is een prachtig eigentijds interieur, met rust en warmte als basis.

 

“De bewoonster benaderde mij met de vraag om een complete facelift. Haar interieur was behoorlijk verouderd en ze was toe aan een nieuwe en frisse uitstraling met rust en balans. We hebben werkelijk alles aangepakt, van de muren en deuren tot en met de vloer en de meubels. Het huis heeft een prachtige hoge pui, waardoor er veel strijklicht naar binnen valt. De glimmende, gelige vloer die er lag, paste hier niet goed bij. Daarom zijn we voor de nieuwe vloer op zoek gegaan naar een matte vloer met veel structuur voor een warme uitstraling. Die vonden we in de Elegant-collectie van Douwes Dekker. Dit is een serie rustige laminaatvloeren, die de natuurgetrouwe structuur van de noesten en nerven in het hout volgt en daardoor bijna niet van echt hout te onderscheiden is. De extra brede en lange planken creëren een mooi ruimtelijk effect en zorgen voor rust in huis. In combinatie met wit en grijs als basiskleuren hebben we gekozen voor het decor ‘eigentijds blank eiken’, de ideale vloer voor een warme basis.”

 

Tot slot heeft Daniëlle nog een handige tip voor bij het uitzoeken van een nieuwe vloer en het updaten van je interieur. “Je interieur is natuurlijk meer dan een vloer alleen. Zie je interieur niet los van de vloer en andersom. Zorg daarom dat je ergens in het proces alle stalen op één tafel bij elkaar krijgt. Alleen zo kun je er zeker van zijn dat alle kleuren en materialen goed samengaan. Want uiteindelijk komt alles bij elkaar en dan is het wel de bedoeling dat het totale plaatje klopt.”

 

Elegant eigentijds blank eiken woonkamer

Elegant eigentijds blank eiken detail kussens

Elegant eigentijds blank eiken tv meubel

Elegant eigentijds blank eiken woon- en eetkamer

Elegant eigentijds blank eiken eettafel