Houten vloer in de badkamer, kan dat?

Waar we houten vloeren eerst vooral in de woonkamer en slaapkamers zagen, komen we nu ook steeds vaker hout tegen in de badkamer. Het gebruik van hout creëert een warme en rustige sfeer en dat is vaak precies wat een badkamer kan gebruiken. Het wordt niet voor niks veel gebruikt voor sauna’s en wellness oorden.

Toch kiezen we hier niet zo snel voor, omdat we weten dat hout niet altijd goed reageert op vocht. Hout kan gemakkelijk kromtrekken en verkleuren. Maar met een houtlook PVC-vloer is het heel makkelijk om zo'n warme sfeervolle houten vloer in je badkamer te plaatsen.

Al onze houtlook PVC-vloeren zijn 100% waterbestendig en dus uitermate geschikt voor de badkamer. Zelfs een visgraad of Hongaarsepunt kan je gemakkelijk laten leggen in de badkamer. Ook zijn de vloeren onderhoudsvriendelijk en goed te combineren met vloerverwarming. Hierdoor wordt de badkamer een ruimte wordt waar je het liefste nóg vaker bent.  

Styling tip: Zoals iedere ruimte in een woning, verdiend een badkamer het ook om naar eigen wens gestyled te worden. Kies een kleurenpalet met tinten die mooi bij elkaar passen, ga voor maximaal 6 verschillende kleuren.

Stijl de badkamer af met een mooie plant en rotan accessoires voor een natuurlijke uitstraling. Wil je een stoere look? Ga dan voor betonnen items met zwarte accenten. Dit geeft direct een stoere, industriële touch aan de ruimte.

Voordelen PVC-vloer in de badkamer

  • 100% waterbestendig
  • Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming en vloerkoeling
  • onderhoudsvriendelijk en met de minste inspanning altijd een schone vloer!
  • PVC is extreem slijtvast, waardoor je er vele jaren plezier van hebt

Terug naar overzicht
Scroll to top