EEN NIEUWE WITTE VLOER...

We hebben hem, een echt witte vloer in ons assortiment! De laatste tijd was er steeds meer vraag naar zo’n soort vloer. Interieurstylist en -blogger Rowena Donker maakte als een van de eersten kennis met deze vloer en legde hem in haar woonkamer. In deze blogpost neemt zij ons mee in haar zoektocht naar de nieuwe vloer en deelt ze het prachtige resultaat.

11 jaar geleden kocht Rowena samen met haar man een kleine maar fijne rijtjeswoning in een kindvriendelijke wijk in Breda. Inmiddels zijn ze 4 kinderen rijker en is hun interieur in de afgelopen jaren met hen meegegroeid. In zo'n relatief kleine ruimte met een groot gezin komt Rowena’s creativiteit goed van pas.

“Onze wit eiken laminaat vloer was aan vervanging toe. Alhoewel mensen daar van opkeken, want hij lag er net 7 jaar in en het “viel toch wel mee?”. Op zich kon het ermee door ja, maar als je iedere dag stofzuigt en dan steeds denkt “waarom gaan die kruimels niet weg?” en het allemaal butsen blijken te zijn, dan heb je daar als perfectionist al snel genoeg van. Ook de ondervloer moest eruit, want 1 flinke kindersprong en de hele benedenverdieping trilde mee. Er lag namelijk alleen maar een folielaag als ondervloer van de vorige bewoners, waar wij toen het laminaat weer overheen gelegd hebben.

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe vloer kom je allerlei voor- en nadelen tegen uiteraard. We dachten eerst aan een vinylvloer, maar dat moet bijvoorbeeld verlijmd worden en is best zacht zodat je ook snel putjes krijgt. Zeker met 4 speelgoed-smijtende kids. Een gietvloer werd het ook niet, teveel gedoe… Maar deze staat wel nog steeds op mijn wishlist voor als we óóit gaan verhuizen. Daarnaast zitten wij hier met een klein hoogteverschil tussen de vloer van de woonkamer en de tegels in de keuken en hal. Tenzij je de tegels eruit bikt, kun je alles doorleggen, maar ook dat is teveel werk. En mijn stoere keukenvloer kan ik eerlijk gezegd niet missen. Daar ben ik nog zo blij mee.

Dus uiteindelijk kozen we toch weer voor laminaat en in het wit. “Wit met 4 jonge kinderen in huis? jij durft!” is wat ik vaak te horen krijg. Ja, helemaal wit! Wel met een houtnerf en brede planken, zodat het lijkt op een wit gelakte houten vloer. Daarmee doet deze vloer zijn naam eer aan, Royaal eiken wit gelakt is het geworden uit de Douwes Dekker Sympathiek-collectie. Wij lopen hier binnen sowieso niet met schoenen aan, wat zorgt voor veel minder schoonmaakwerk en herrie. Ook een stuk hygiënischer. Op straat loop je overal in en dan ga je met diezelfde viezigheid je huis in, gets!! Als ondervloer gebruikten we rubberen matten, die het geluid en de trillingen goed dempen. Fijne bijkomstigheid voor de buren vooral ;-)

Het verwijderen en opnieuw leggen van het laminaat inclusief ondervloer was nog een flinke, stoffige klus, maar het resultaat is geweldig! We zijn er echt heel blij mee. Alles komt nu veel beter tot zijn recht, omdat de basis mooi rustig en strak is. Het witte geheel geeft een mooi, ruimtelijk effect. Als de kinderen rennen hoor je bijna niets. Niks meer aan doen dus. Behalve dan dagelijks stofzuigen, hahaha, maar dat deed deze poetsmiep toch altijd al. Ik kan hem echt iedereen aanraden!”

Meer zien van de witte vloer en het interieur van Rowena? Volg haar op Instagram (@rohouseproud) en op haar blog houseproud-interior.com waar ze haar volgers dagelijks inspireert met nieuwe wooninspiratie en tips & tricks.

Terug naar overzicht
Scroll to top