5x STYLINGTIPS SLAAPKAMER INRICHTEN

In deze blog deelt interieurblogger, stylist en fotografe Souraya van Binti Home 5 handige stylingtips voor het inrichten van je slaapkamer. Met onder andere de tip voor de juiste vloer als goede basis. Met deze praktische aanwijzingen van Souraya kun je zo aan de slag met het inrichten van je slaapkamer!

1. Slaapkamer inrichten met… een goede basis

Een goede basis is belangrijk voor iedere ruimte in huis en zo ook de slaapkamer. Wij hebben gekozen voor een laminaatvloer van Douwes Dekker. Ik heb eerst gekeken naar echt een eiken look maar wilde toch voor een lichtere sfeer gaan in de slaapkamer. Daarom kozen we uiteindelijk voor Royaal eiken wit geborsteld. Wel het gevoel van een eiken vloer maar een mooi grey/white wash effect. De vloer is belangrijk voor de basis in de ruimte en is dan ook erg bepalend. Wij hebben een grote slaapkamer met mooi daglicht, de lichte vloer maakt het optisch nog ruimer. We hadden, vanwege de ruimte, ook voor een donkerdere vloer kunnen kiezen. Bij een kleine slaapkamer zou ik adviseren om voor een lichte vloer te gaan, zodat de ruimte optisch groter lijkt.


2. Slaapkamer inrichten met… een fijn matras

Wij sliepen eerst op twee losse matrassen, maar dat was uiteraard niet erg comfortabel. Sinds een paar weken slapen we op een Emma matras en eerlijk waar, hij slaapt fantastisch! Het is een groot matras uit één stuk en hij past zich als het ware aan jouw lichaamsvorm aan. Om even wat technische termen te gebruiken, het matras bestaat uit een combinatie van een drukverlagende airgocell laag, malvormend traagschuim en ondersteunend koudschuim. Uiteraard ben ik geen matrasexpert, maar mocht jij op zoek zijn naar een nieuw matras dan zou ik je een dergelijk matras zeker aanraden. Geen irritante vering die je voelt of het strugglen met een hard of te zacht matras.


3. Slaapkamer inrichten met… een sfeervol dekbedovertrek 

Waarschijnlijk weten jullie wel dat ik bijna altijd een effen dekbedovertrek op mijn bed heb liggen en dan het liefst in de kleur wit. Dit combineer ik dan met een okergeel sprei. Voor deze shoot leek het mij leuk eens wat anders te laten zien. Zo heb ik gekozen voor een dekbedovertrek met een prachtige bloemenprint. Deze print en de warme kleuren geven de slaapkamer een botanische en sfeervolle uitstraling. Wel combineer ik dit dan weer met een licht sprei voor een balans. De kleurrijke print geeft mij echt een tropisch gevoel en past helemaal in de floral najaarstrend.


4. Slaapkamer inrichten met… balans en gelaagdheid

Ik noemde het net al even, balans vind ik erg belangrijk. In ieder interieur en elke ruimte trouwens. Ik probeer altijd een print te combineren met iets effen en een warme kleur weer met wit. Zo ontstaat er een subtiel contrast. De kleuren laat ik daarnaast terug komen op meerdere plekken in de ruimte. Wat ik heerlijk vind in de slaapkamer is gelaagdheid. Dus bijvoorbeeld een dekbedovertrek met hier overheen een mooi sprei. Verder heb ik een kelim op de vloer en daarnaast een mix van kussens in zowel effen als print. Het gouden pailetten kussen geeft een touch of glamour. Overigens is goud/brass helemaal hip dit najaar, echt een najaarstrend. Ik ben helemaal weg van dit materiaal/deze kleur en gebruik het dan ook door het hele huis. In de slaapkamer mocht dit uiteraard ook niet ontbreken. Je ziet het goud onder andere terug komen in het kussen, kandelaar en de lamp.

5. Slaapkamer inrichten met… persoonlijke accessoires

Een slaapkamer is een ruimte waar je veel tijd door brengt en daarom mogen er ook zeker wat persoonlijke items terug komen. Zo heb ik een plank opgehangen om hier wat herinneringen op te plaatsen. Zo staan er wat trouwfoto’s op welke ik als retroprints heb laten afdrukken. Ook een prachtige tropische palmboom print staat erg goed in deze slaapkamer. Uiteraard mogen planten en kaarsen ook niet ontbreken, perfecte sfeermakers!

Bron: www.bintihomeblog.com

 

Meer weten over Souraya en de interieurprojecten waar zij over blogt? Volg haar via haar eigen interieur- en lifestyleblog: www.bintihomeblog.com en via Instagram: www.instagram.com/bintihome, waar zij inspiratie deelt vanuit haar eigen huis, stylingprojecten en alles over ondernemen.

Terug naar overzicht
Scroll to top