Collecties - Hongaarse punt

Collecties - Hongaarse punt

Je interieur laat zien wie je bent

Kies je voor laminaat of PVC? Douwes Dekker biedt twee soorten vloeren in 8 collecties, die allemaal hun eigen karakter én voordelen hebben. Laminaat vloeren hebben we in zes collecties en PVC vloeren vind je bij ons in 2 collecties. Elke vloer heeft zijn eigen specifieke kenmerken: stoer of strak, robuust of elegant, ingetogen of overdadig, modern of romantisch, trendy of klassiek. In totaal kun je kiezen uit meer dan 60 soorten vloeren! En goed om te weten: alle Douwes Dekker vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming.

Filteren

Hongaarse punt vloeren

De Hongaarse punt is een populaire patroonvloer met een elegante uitstraling. De planken worden onder hoeken uitgesneden waardoor ze perfect in elkaar passen en er een unieke ''V''-vorm wordt gecreëerd. De Douwes Dekker® collectie bevat twee Hongaarse punt vloeren uitgevoerd in zowel PVC-klik als PVC-plak. De vloeren hebben een prachtige eiken kleur, met vloeiende kleurnuances die zorgen voor een rustige, zachte uitstraling met een heel natuurgetrouwe look. Bovendien zijn deze vloeren zeer waterbestendig, geluidsarm en geschikt voor vloerverwarming- en koeling.

Verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

Deze twee patroonvloeren worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar er zit wel degelijk verschil tussen. Bij een visgraatvloer worden de planken in een hoek van 90 graden gelegd waardoor het lijkt alsof de planken in elkaar zijn verweven. Bij een Hongaarse punt daarentegen worden de planken in een hoek van 60 graden gelegd. Hierdoor ontstaat er bij de Hongaarse punt een rechte naad in het patroon wat de welbekende ‘’sergeantstrepen’’ creëert in de vloer. Daardoor oogt dit patroon boeiend, maar toch heel strak en rustig. Echt een vloer met een markant karakter. Er wordt een prachtige dimensie gecreëerd dankzij de stroom van het directionele patroon en is de perfecte keuze om een ruimte groter te laten lijken.

Voordelen Hongaarse punt

  1. Allereerst ziet een Hongaarse punt er ontzettend mooi uit. Het bijzondere legpatroon van deze vloer voorziet iedere ruimte van een speciale look. Vroeger werden Hongaarse punt vloeren in dure herenhuizen gelegd. Tegenwoordig heeft de vloer nog steeds een klassieke en luxe uitstraling, maar wel met een trendy touch.
  2. Een Hongaarse punt leent zich perfect voor vrijwel alle ruimtes in huis. Je hebt namelijk de mogelijkheid om variatie aan te brengen in de hoeken waarin je de planken legt. Van 45 graden tot 60 graden. Een hoek van 45 graden is ideaal om kleine ruimtes optisch groter te laten lijken. Wanneer je een Hongaarse punt in een grote ruimte wilt leggen, kies dan voor een hoek van 60 graden. Dit zorgt ervoor dat de vloer en de ruimte rustiger oogt.
  3. Én goed om te weten: een Hongaarse punt is uitstekend te combineren met vloerverwarming- en koeling. Zo kun je niet alleen genieten van een prachtige vloer, maar heb je ook nooit last van koude voeten.
Scroll to top