PVC vloeren

PVC vloeren

De meest onderhoudsvriendelijke vloeren

Maak kennis met de collectie PVC-vloeren van Douwes Dekker! Stuk voor stuk mooie decoren met een natuurlijke uitstraling, waarbij je naast diverse houtdecoren ook kunt kiezen uit steendecoren met betonlook. De 4-zijdige mini-vellingkant geeft een mooi beeld en de 0,55 mm dikke slijtlaag is bijzonder sterk. Klinkt geweldig, nietwaar? Het wordt nóg beter: de riante planken hebben tot wel 16 verschillende planken per decor. Daardoor zie je minder herhaling in je vloer, het oogt bijzonder natuurgetrouw. Bovendien zijn er trendy patronen beschikbaar zoals een visgraat of hongaarse punt. Een zeer veelzijdige collectie dus, allemaal met de geweldige voordelen van PVC!

Deze serie Douwes Dekker® PVC-vloeren is uniek door een grote keuze in watervaste vloeren. Ze zijn zonder uitzondering ook geschikt voor de badkamer en keuken. Daarbij staan PVC-vloeren bekend om prettig loopcomfort en uitstekende geluiddemping. Ook fijn voor je benedenburen! PVC voelt comfortabel aan je voeten en is uitstekend toe te passen in combinatie met vloerverwarming en -koeling. Maak het totaalplaatje compleet en vraag je dealer naar bijpassende randafwerking.

Voordelen van PVC vloeren

Grote keuze
Je kunt kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten. Bij Douwes Dekker® vind je bovendien altijd de randafwerking die perfect bij je nieuwe vloer past!

Direct klaar voor gebruik
Alle PVC-vloeren van Douwes Dekker® zijn fabrieksmatig afgewerkt met de hoogste kwaliteit coatings. Na het plaatsen hoeft er geen polishlaag meer aangebracht te worden. Je nieuwe vloer is dus direct klaar voor gebruik!

Warm
Zelfs als je er met blote voeten op loopt, voelt een PVC-vloer aangenaam warm aan.

Hoge krasbestendigheid
PVC is uitstekend bestand tegen krassen van het meeste kinderspeelgoed, nagels van huisdieren en wieltjes van kantoormeubels, mits deze van het ‘zachte’ type zijn. Ter voorkoming van onnodige krassen raden wij aan onder de poten en glijders van je meubels goede glijders aan te brengen. Voor PVC biedt bijvoorbeeld Scratchnomore kwalitatief goede producten. Vraag hier naar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Slag- en stootbestendig
Onze PVC-vloeren zijn uiterst slagvast en voldoen zelfs in de meest veeleisende omgevingen. De veerkracht van het kunststof beschermt de vloer zo goed mogelijk tegen schade door vallende voorwerpen, naaldhakken enzovoort.

Vlekken geen probleem
Dankzij de PU-beschermlaag is PVC uitstekend bestand tegen allerlei vlekken. Zelfs die van koffie, wijn en cosmetica. Verwijder vlekken wel altijd direct. Voor vlekken die zijn ontstaan door specifieke chemicaliën, zijn er passende probleemoplossers van het kwaliteitsmerk Dr. Schutz. Vraag hier naar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Waterbestendig
PVC is zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde massieve stroken zijn erg geschikt voor in natte ruimtes als keukens en badkamers. Maar ook Douwes Dekker® Ambitieus is dankzij het nauwsluitende kliksysteem uitstekend bestand tegen normaal water en vocht. Overmatig gebruik van water raden wij af. Dweil plassen water en vocht altijd gelijk op.

Geluidsarm 
PVC-vloeren zijn nóg stiller dan laminaatvloeren. Allereerst wat het loopgeluid in de ruimte zelf betreft, maar ook naar je benedenburen toe.

Geschikt voor vloerverwarming en –koeling
Kan PVC op vloerverwarming en –koeling? Ja, PVC is hier uitstekend geschikt voor! Wij adviseren je wel hier altijd een van onze dealers bij te betrekken voor het beoordelen van de situatie ter plaatse en het voorschrijven van de juiste ondervloer en installatiemethode.

Antistatisch
Doordat al onze Douwes Dekker®-PVC vloeren antistatisch zijn, krijg je geen elektrische schokjes als je een deurklink aanraakt. Let op: hiervoor moet je wel de relatieve luchtvochtigheid in je huis op het juiste peil houden. Al onze dealers verkopen hiervoor hygrometers en luchtbevochtigers.

Zeer onderhoudsvriendelijk
Dankzij het egale oppervlak komen stof en los vuil niet in de vloerbedekking zelf terecht, zodat je dit met een stofwisser of -zuiger heel gemakkelijk kunt verwijderen. Met de minste inspanning altijd een schone vloer!

Extreem slijtvast
PVC is extreem slijtvast, waardoor je er vele jaren plezier van hebt.

Thuis of op het werk
Door de hierboven beschreven voordelen is PVC geschikt voor zowel thuis als op het werk. Met een dikte van 0,55 mm zijn deze vloeren geschikt voor zowel huishoudelijk gebruik als in in zakelijke projecten. Onze dealers adviseren je graag welke Douwes Dekker®-vloer het beste bij jouw wensen past!

Milieuvriendelijk
PVC laat zich uitstekend recyclen. 

Scroll to top